woensdag 12 maart 2008

Twitteren nieuwste rage internet

Er schijnt een nieuwe hype uitgebroken te zijn onder internetters, namelijk 'twitteren'. Op Twitter kunnen bezoekers een bericht plaatsen van maximaal 140 tekens. Oftewel Twitter is een mini-weblog. De berichten zijn korte teksten die gaan over wat mensen aan het doen zijn. Twitter... Top of flop?

Steeds meer mensen zouden Twitter gebruiken. Ook beroemdheden als John Edwards en Jessica Mellott twitteren. Het is ook mogelijk voor websites om een klein stukje code op de website te plaatsen. De code vertoont de laatste berichten die geplaatst zijn op Twitter. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de dienst Twitter erg hard groeiende is. Zelfs zo hard dat de ontwikkelaars de groei nauwelijks kunnen bijhouden.

Het unieke gedeelte aan Twitter zou zijn, dat berichten ook geplaatst kunnen worden via een Instant Messenger als AOL en via de mobiele telefoon. Niet iedereen heeft vertrouwen in Twitter. Sommigen voorspellen zelfs dat Twitter aan het einde van dit jaar over de kop zal slaan. Opzich is het wel een leuk idee. Vooral ook om mobiel internet te promoten. Op dit moment is er namelijk nog niet zo heel veel te doen op het mobiele netwerk en Twitter zou een leuke en vernieuwde toevoeging kunnen zijn. Ook Twitteren?

Geen opmerkingen: