dinsdag 11 maart 2008

Beslissing over afschaffing play-offs blijft uit

Een definitieve beslissing over het al dan niet afschaffen van de play-offs is vooralsnog niet genomen. De achttien clubs kwamen er vandaag tijdens een lange vergadering in Oosterbeek niet uit.
"De meningen zijn verdeeld'', verklaart Alex Tielbeke, directeur van de belangenvereniging ECV. Over twee weken zullen alle achttien teams opnieuw om de tafel gaan. Tijdens die vergadering zal er een definitief besluit moeten komen over het komende seizoen. In de komende weken dient de ECV-directie met voorstellen te komen waarin het merendeel van de eredivisieclubs zich uiteindelijk moet kunnen vinden.

"Er zijn drie opties inzake de play-offs. Doorgaan in de huidige vorm, doorgaan op een andere manier of afschaffen'', laat FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop weten. "Over twee weken moet daarover duidelijkheid bestaan. De ECV-directie heeft huiswerk meegekregen.''

De topclubs binnen Nederland zijn, evenals de Coaches Betaald Voetbal, tegen handhaving van de play-offs. De kleinere ploegen, waarvan Van Dop woordvoerder is zien wel heil in een vervolg van de play-offs.

Volgens Van Dop heeft een negatief besluit over de doorgang van de play-offs overigens geen gevolgen voor het nieuwe tv-contract met de NOS.

Geen opmerkingen: